top of page
Poza scriitoruluiMove Inspire FIT

Sportul și sarcina- beneficiu sau pericol?

De-a lungul timpului am întâlnit această provocare: "în perioada sarcinii nu fac sport pentru că este periculos."

Poate să fie și mai periculos dacă nu faci o activitate fizică.


Femeile însărcinate cu risc scăzut li se recomandă să facă cel puțin 150 minute de activitate fizică pe săptămână.


Femeile care nu au mai făcut sport până să rămână însărcinate li se recomandă să înceapă să adauge trepatat aceste obicei pentru propria lor sănătate și pentru cea a bebelușului.


În America s-a făcut un raport prin care s-a dovedit că doar o parte dintre femei se mențin de acest obicei de a avea o activitate fizică. Mai exact între 5-15% reușesc să urmeze un stil de viață activ după ce află că sunt însărcinate.


Hai să vezi de ce este important să ai un stil de viață activ fizic și de ce aceste beneficii te pot sprijini pe tine să trăiești diferit sarcina.


După cum poți observa sarcina reprezintă un proces prin care tu reușești să aduci pe această lume un corp fizic de care o să fii mega îndrăgostită.

Dar în acest proces tu te vei cunoaște pe tine și vei scoate din interiorul tău multe trăiri, unele pozitive, altele provocatoare.


De la stări până la pofte alimentare


Practic se întâmplă ceva diferit când tu reușești să faci o activitate fizică, îți pregătești corpul pentru dereglări pe care urmează să le ai. Sportul te ajută să nu iei chiar atât de mult în greutate, dar te ajută să și eviți diabetul gestațional, hipertensiune arterială și macrosomia.


Deși există studii elaborate pe zona aceasta, majoritatea medicilor nu le recomandă pacientelor gravide sedentare să facă exerciții fizice.


Există multă frică care este asociată cu o activitate fizică în timpul unei sarcinii.


Chiar dacă există beneficii ale exercițiilor fizice apar totuși mai multe preocupări legate de hipoxia placentară și bradicardia fetală, greutatea anormal de mică la naștere, naștere prematură sau chiar riscul unui avort spontan.


Acestea sunt riscuri reale, dar până la urmă ce creează aceste riscuri?


O frică interioară pe care tu o aduci la suprafață având prea multe griji legate de sarcina ta.


Odată ce te duci la medic și totul este în regulă ai nevoie de acel mindset de mamă că totul este în regulă și nu ai nevoie să te sacrifici.


Uite ce îți recomand să testezi, dar uite și ce ar trebui să nu faci și să eviți riscurile care te pot duce către alte consecințe

Ca și activități fizice ai, mersul, clasele de grup din comunitatea MoveInspireFIT, yoga, pilatesul, antrenamente de tonifiere și alergarea (doar dacă înainte de sarcină erai activă fizic.)

Ca să fii sigură că în timpul sarcinii antrenamentul este fără riscuri fă acest lucru

  • evită să faci antrenamente epuizante

  • evită deshidratarea

  • evită să rămâi fără energie

  • evită călăritul, gimnastica, ciclism pe munte, schi, scufundări și parașutismul

Dacă acest articol a fost util pentru tine, un share și like poate ajuta mai multe femeie însărcinate să vadă lucrurile diferit.

Trimite-mi un e-mail pe marian@moveinspirefit.com și spune-mi cum a decurs sarcina pentru tine.


👇🏻Consultanta Gratuita 1-1 creste-ti stima de sine, alege să te tonifiezi și dublează-ți veniturile💪




Cu drag,


Marian






Commentaires


bottom of page