top of page

5 lucruri șocante pe care nu le știai despre vergeturi

Vergeturile sunt cauzate de întinderea rapidă a pielii atunci când iei kilograme în plus sau după sarcină și sunt de fapt mai frecvente decât crezi.


În medie, aproape 75% dintre femei vor avea vergeturi la un moment dat în viață, așa că e bine să știi cum să le reduci aspectul dacă le ai, precum și cum să depistezi semnele de avertizare dacă nu le ai încă dar ești îngrijorată că o să ai în viitor.


Vezi aceste cinci lucruri pe care nu le știați despre vergeturi!


1) Ce se întâmplă cu adevărat când apar vergeturile


Când ai o vergetură, de fapt, pielea ți se rupe. Pielea se rupe pentru că este întinsă peste capacitatea sa. Și când pielea se rupe, nu se vindecă corespunzător, motiv pentru care rămâi cu o cicatrice. Un alt lucru care s-ar putea întâmpla după ce se întâmplă ruperea este că grăsimea rămâne prinsă între straturile rupte ale pielii și rămâne acolo. Acest strat suplimentar de grăsime poate înrăutăți aspectul vergeturilor, făcându-le să se umfle mai mult.


2) Cum aflu mai multe despre vergeturi?


Uite câțiva pași pe care să îi urmezi ca să elimini stresul acestor vergeturi.


  • În primul rând, nu intra în panică. Da, sunt permanente, dar asta nu înseamnă că trebuie să trăiești cu ele pentru totdeauna.

  • Există o serie de tratamente disponibile care pot ajuta la reducerea aspectului vergeturilor.

  • Nu toate vergeturile sunt create egal. Unele sunt cauzate de sarcină, în timp ce altele sunt rezultatul creșterii sau scăderii în greutate.

  • Vergeturile sunt mai frecvente la femei decât la bărbați.

  • Nu există o soluție unică pentru a scăpa de vergeturi. Ceea ce funcționează pentru o persoană poate să nu funcționeze pentru altul.

  • Ai răbdare când vine vorba de tratarea vergeturilor. Pot dura săptămâni sau chiar luni pentru a vedea rezultatele.

  • Nu renunța să speri că poți diminua vergeturile deranjante!


3) Mituri și fapte


Există multe mituri despre vergeturi. Unii oameni cred că le pot obține din creșterea prea rapidă, alții cred că sunt doar pentru femeile însărcinate. Dar adevărul este că oricine le poate obține.


Iată cinci lucruri pe care poate nu le știi despre vergeturi.


1) Cele mai frecvente cauze ale vergeturilor sunt creșterea în greutate și sarcina

2) Sunt mai frecvente la adolescenți decât la adulți

3) Apar ca dungi roșiatic-violet pe piele

4) Nu toți cei care le primesc suferă de toate cele patru tipuri de modificări ale pielii (pierderea elasticității, subțierea pielii, hiperpigmentarea și decolorarea sau dispariția foliculilor de păr)

5) Poți preveni printr-o dietă sănătoasă și luând suficientă vitamina A


4) Recomandări de prevenire a vegeturilor


Deși nu poți preveni întotdeauna vergeturile, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a-ți minimiza riscul.


De exemplu, să fii atentă când iei în greutate, dacă este brusc, atunci riscul crește, menținerea hidratată și utilizarea produselor hidratante te pot ajuta să îți menții pielea suplă și mai puțin probabil să se rupă.


Dacă ai vergeturi, nu îți face griji! Există o mulțime de tratamente disponibile pentru a ajuta la diminuarea aspectului lor.


5) Opțiuni de tratament


Este important de știut că există multe opțiuni diferite disponibile pentru tratarea vergeturilor.

Poți alege dintr-o varietate de creme, uleiuri și geluri care pot ajuta la diminuarea aspectului vergeturilor.

Există, de asemenea, tratamente cu laser și opțiuni chirurgicale care pot fi luate în considerare.

Cea mai bună opțiune pentru tine va depinde de situația ta individuală. În unele cazuri, cremele pot funcționa suficient de bine; în altele, pot fi necesare lasere sau intervenții chirurgicale.

Începe prin a consulta un medic dermatolog pentru a discuta toate opțiunile de tratament. Primești cele mai eficiente îndrumări cu privire la ceea ce este potrivit pentru tine, pe baza unor factori precum severitatea și tipul de vergeturi.


Sper ca acest articol să te ajute să gândești pozitiv legat de informațiile pe care le primești și care te deprimă într-un fel sau altul.


Eu te pot ajuta dacă ești o femeie ocupată și te deranjează greutatea ta și nu ai suficientă energie să ai mai multă încredere în tine și să slăbești.


Dacă acest articol a fost util pentru tine, share și like pentru a vedea și alte femei care au fost afectate de informațiile apărute în online.


Beneficiază de o consultație 1-1 Gratuită.










bottom of page