top of page

De ce să fac yoga măcar odată-n viață?

Actualizată în: 6 mar. 2022


Echilibru mental, mobilitate crescută, tonifierea mușchilor, corp mai stabil și un mindset diferit…


Când am făcut pentru prima data yoga m-am speriat, pentru că nu era despre ce știam eu.
Auzisem și eu că la yoga trebuie să faci șpagatul și să stai în cap.
După prima întâlnire cu yoga nu am făcut nici una nici alta.
Înainte să intru la clasă mi-am spus că am toate calitățile necesare ca să fac o clasă de succes.

Și m-am speriat, pentru că am întâlnit o calmitate și o energie diferită din partea instructorului.
Eu pot să spun că am fost mai norocos pentru că instructorul a fost atât de maleabil, calm, dornic de prezența mea la clasă încât m-a corectat continuu ca să reușesc să am o postură echilibrată.

Și mi-a plăcut pentru că știam direcția pe care o am fără să fac nimic la nimereală.
Am simțit încă de la primul antrenament efectele miraculoase ale acestei clase, am simțit cum anumite grupe de mușchi lucrau eficient și am acordat ca niciodată mai multă atenție respirației și flexibilității.

Am simțit cum a avut un impact asupra sănătății oaselor mele, lombarului meu, căci simțeam o tensiune înainte de clasă și am simțit la final cum am reușit să mă detașez ieșind din zona mea de confort.

Am citit de curând un articol al celebrului DR. OZ în care explică cum yoga, în timp, te scapă de durerile de spate și chiar merită să testezi o clasa de genul acesta.

Yoga MoveInspireFIT



Uite 4 recomandări cu “DE CE SĂ FAC YOGA’’ măcar o dată-n viață.


1. Te scapă de durerile lombare

Dacă îți desfășori jobul acasă și după finalizarea activității rămâi tot acasă, eventual te pui la tv sau pe telefon, înseamnă că ai o viață sedentară. Atunci cu siguranță ai început să simți durerile de lombar.

S-au făcut anumite cercetări în care s-a descoperit că persoanele care au făcut yoga cu regularitate au diminuat durerea de lombar, iar cei care au continuat au reușit să scape de tot de aceasta durere supărătoare.
Totul ține de tine ca să îți instalez un obicei, acela de a face această activitate având un DE CE puternic.

2. Îți reduce stresul

Dacă ai o activitate care te ține într-o tensiune continuă îți recomand să te detașezi prin yoga. La început o să simți că nu ai prea multă răbdare dar în timp vei înțelege că detașarea de activitățile zilnice te vor conduce pe tine către rezultate diferite.
În plus stresul deteriorează ogranismul și îți întunecă mintea. Te duce până în stadiul de a deveni o persoană neîncrezătoare în puterea ta.

Yoga în schimb te aduce cu picioarele pe pământ pentru că te scoate din zona ta de confort, iar în final cu ajutorul respirației și a unui echilibru reușești să elimini fiecare bucățică de stres din corp.

Totul vine prin exercițiu și crearea de mici obiceiuri care să te determine pe tine să iei anumite decizii fiind prezentă în viața ta.

3. Crește calitatea somnului

După cum ai simțit în anumite perioade ale vieții tale, somnul este important și în funcție de provocările pe care le avem, începi să neglijezi somnul care te duce pe tine într-o stare inconfortabilă.
Pe termen scurt nu prea simți această neregularitate, însă pe termen lung intrii în epuizare cronică.

Un studiu care s-a realizat la persoanele care aveau provocări cu somnul, a arătat că cei care au practicat YOGA timp de 8 săptămâni și-au îmbunătățit calitatea somnului.

4. Ajută la eliminarea kilogramelor deranjante

Atunci când ai provocări cu greutatea înseamnă și un dezechilibru emoțional, o scădere a încrederii, dar și o consecință a nerespectării corpului tău.

De aceea yoga merge în direcția unui echilibru care te liniștește, te face să privești diferit fiecare activitate cu care tu îți începi ziua.

Pentru o sănătatea de fier ai nevoie să înțelegi de ce iei anumite decizii in defavoarea ta, iar YOGA de sprijină să fii prezentă.

Eu ți-am oferit 4 beneficii pentru care să testezi yoga.

În cadrul comunității MoveInspireFIT am creat și secțiunea de yoga unde poți să intri în lumea pasionaților de cunoaștere interioară.

Îți recomand yoga dacă vrei să ieși din zona ta de confort și să simți că tu deții controlul asupra vieții tale.
Am întâlnit persoane care fugeau de yoga pentru că le era frică de ce pot descoperi datorită unor clase de yoga.

Atenție, rezultatele vin în timp, iar la început o să fii mai atentă la instructor decât să te concentrezi tu pe tine, de aceea dă-ți timp să progresezi pentru că tot ce e nou te provoacă și aduce rezultatele așteptate.

Și hai să îți mai zic ceva, nu ai nevoie de multe accesorii, o saltea și două blocuri (sau acasă poți înlocui cu două cărți) sunt suficiente pentru o super clasă.

Vreau să te convingi tu, iar dacă ai fost la clasele de yoga vreau să îmi dau un comentariu și să îmi spui ce beneficii ai avut tu.

La clasele MoveInspireFIT, o vei cunoaște pe Cătălina, colega noastră care este instructor pe zona de yoga și o mare pasionată de cunoaștere a eului interior.



Pentru orice întrebare ne poți scrie în chat.

Cu drag,
Marian Cristian Marin
Fondator MoveInspireFIT
138 afișări0 comentarii
bottom of page