top of page

Cum scapi de durerea de lombar

Actualizată în: 26 mar. 2022


Problema cea mai mare este durerea de spate


59% dintre cetățenii U.E. nu fac sport niciodată sau rareori desfășoară activități sportive.


Am intrat pe youtube și mi-a atras atenția un video în care se vorbea despre durerea de spate, mai exact cea de lombar. Acest lucru mi-a adus aminte de un video pe care l-am făcut de ceva timp și pe care l-am ținut pe privat.

În acest video fac exerciții fizice pe scaun, pentru persoanele care lucrează la birou, dar nu neapărat.

Ce m-a bucurat cel mai mult a fost dorința mea de a face exerciții specifice durerii.

M-am apucat de filmat și mai jos ai un antrenament gratuit pe care să îl faci atunci când simți cea mai mică durere de spate.





În martie 2014 biroul european de statistică (Eurostat) a publicat un comunicat privind sportul și activitatea fizică.


59% dintre cetățenii U.E. nu fac sport niciodată sau rareori desfășoară activități sportive.

41 % fac sport doar o dată pe săptămână


În România situația era puțin îngrijorătoare în 2014, 60% din români nu au făcut niciodată sport sau o activitate sportivă.

Este îngrijorător, însă au trecut ceva ani și sper că ceva s-a schimbat în bine, pentru că eu văd tot mai multe persoane care fac sport.

Acum vreau să revenim la un studiu pe 1000 de persoane făcut în America în 2017.

Studiul este mult mai targetat pentru că este făcut pe cei care lucrează la birou și vorbește despre efectele stilului sedentar asupra sănătății și a mentalității asupra celor care lucrează la birou.



Reiese că 61% dintre ei nu făceau sport în mod regulat.

9%, adică unul din zece fac exerciții fizice regulat și sub o treime (30%) reușesc să transpire frecvent.


Acum vreau să revenim la noi, ți-am oferit aceste statistici pentru a înțelege că dacă te aflii în stânga baricadei, adică în acest procent al persoanelor care nu fac sport sau exerciții fizice zilnice este momentul să prioritizezi acest aspect.

Pune mâna pe telefon și contactează un antrenor online pentru a-ți facilita rapid și eficient, cele mai potrivite antrenamente pentru tine.


De ce online?




Pentru că poți să te antrenezi la birou sau acasă sau oriunde, la ce oră vrei tu, fără să depinzi de orarul unei săli de sport sau să pierzi foarte mult timp pe drum. Așa eviți să găsești multe scuze pentru care să nu faci sport.


Recomand să începi cu pași mărunți ca să reușești să-ți stabilești un obicei care să reziste pe termen lung.

Dacă știi sau simți că activitatea ta necesită statul la birou aproape continuu este momentul să îți dai seama dacă acest lucru afectează condiția ta fizică sau starea de sănătate. Aici intervine stresul și acea oboseală continuă pentru că nefăcând mișcare încetinești funcțiile corpului.


Mai mult, dacă simți că obosești tot mai des chiar și la cea mai simplă activitate, atunci este momentul să faci ceva. Un sfert din persoanele intervievate în sondajul de mai sus din cei 1000, au spus că la cea mai simplă activitate fizică și anume să își ducă plasele cu cumpărărături de la magazin către casă au simțit că respiră mai greu, unii dintre ei spunând că se simțeau chiar obosiți.


În primă fază îți recomand să începi cu 10 minute zilnic să faci mișcare. Poți face tu singur sau alături de un specialist pe zona de sport.


Tu ce dureri ai pe zona de spate și cum te pot ajuta eu?



Cu drag,

Marian





bottom of page