Ceea ce face sau distruge cu adevărat capacitatea ta de a pierde în greutate sau de a rămâne cu schimbările în stilul tău de viață odată ce ai slăbit, se rezumă la mentalitatea pe care o ai despre greutatea ta, despre tine și despre sănătatea ta în general.
Iată opt moduri neașteptate prin care felul cum gândești legat de pierderea în greutate poate schimba modul în care obții mai puține kilograme.
Dacă întâmpini probleme cu pierderea în greutate sau cu menținerea greutății, ia în considerare adoptarea unora dintre aceste idei ca parte a strategiei tale de a pierde în greutate mai eficient și, de asemenea, de a preveni revenirea la greutatea de dinainte!
1) Nu te compara cu ceilalți
Să slăbești nu înseamnă să fii slab, ci să fii sănătos. Este nevoie de o mentalitate puternică pentru a o stimă de sine ridicată, dar nu orice program de slăbit te poate ajuta.
Pe măsură ce te concentrezi asupra progresului tău, nu te bloca comparându-te cu alții.
În schimb, sărbătorește ceea ce te face unic și acordă-ți meritul pentru că ai încercat (și ai reușit) să devii cel mai bun pentru tine!
2) Kilogramele în sine nu sunt rele
Procentul de grăsime corporală – adică cât de mult din greutatea corporală este compusă din grăsime, spre deosebire de mușchi – este un indicator mult mai bun pentru a stabili dacă ar trebui sau nu să fii îngrijorată de greutatea ta.
Pentru a pierde 1 kilogram de grăsime trebuie să creezi un deficit caloric prin arderea cu 3.500 de calorii mai multe decât consumi.
Exercițiile fizice pot ajuta la arderea grăsimilor și la construirea mușchilor, ceea ce la rândul său ajută la creșterea metabolismului. Colegiul American de Medicină Sportivă recomandă 30 de minute de exerciții de intensitate moderată cinci zile pe săptămână pentru adulții sănătoși.
3) Numerele de pe cântar nu reprezintă chiar totul
Deși este important să te cântărești în mod regulat, nu te descuraja dacă nu vezi rezultatele imediat.
Studiile arată că schimbările în compoziția corpului (cât de mult din greutatea ta este alcătuită din grăsime versus mușchi) necesită timp și dăruire.
Continuă să te motivezi continuu și evită să rămâi fixată pe greutatea pe care o arată cântarul.
4) Pierderea de grăsime este scopul, NU pierderea în greutate
Când ai un deficit caloric, grăsimea va fi principala sursă de combustibil, dar asta nu înseamnă că trebuie să numeri fiecare calorie. Numărarea caloriilor poate duce la modele de alimentație dezordonate și poate avea un impact negativ asupra sănătății tale mintale, așa că nu te obosi să o faci.
Dacă dorești să urmărești ceva anume, încercă să măsori câtă apă bei sau câte grame de fibre sau proteine mănânci în fiecare zi.
Aceștia sunt indicatori mult mai preciși dacă ești sau nu pe drumul cel bun cu obiectivele tale decât numărarea caloriilor, mai ales dacă ai tendința de a mânca în exces înainte de a-ți da seama.
5) Caloriile fac diferența
Cercetările arată că pentru a pierde în greutate, trebuie să arzi cu 3.500 calorii mai mult decât consumi într-o zi.
De fapt, un studiu recent a constatat că oamenii care au respectat dieta și exercițiile fizice au slăbit de trei ori mai mult decât cei care nu au făcut niciodată exerciții fizice și au făcut doar ceea ce credeau că este suficient pentru a rămâne sănătoși.
Consecvența este cheia atunci când vine vorba de pierderea în greutate. Dacă nu poți menține un angajament, încearcă să împarți antrenamentul în bucăți mai mici pe parcursul zilei, cum ar fi să faci o plimbare de seară după cină sau să faci o alergare rapidă înainte de micul dejun.
6) Conștientizarea nutriției face diferența
Studiile arată că oamenii care urmează o dietă sănătoasă și fac multă mișcare pierd în timp mai mult în greutate decât cei care sunt slabi doar din cauza geneticii.
Cel mai important lucru de reținut atunci când vine vorba de pierderea în greutate este că dacă acționezi lent și constant câștigi cursa. Nu încerca să pierzi 10 kilograme peste noapte! Nu va funcționa, dar încercarea te va face mizerabil (și poate provoca o dietă yo-yo). În schimb, urmărește să slăbești aproximativ un kilogram pe săptămână, astfel încât să poți susține progresul în timp, ceea ce ne duce la următorul punct...
7) Exercițiile fizice ajută, dar caloriile contează mai mult
Mulți oameni presupun că tot ce trebuie să facă este mult sport, dar acest lucru nu este întotdeauna adevărat.
După o intervenție chirurgicală de slăbire, de exemplu, poate fi necesar să îți schimbi dieta sau să elimini anumite alimente pentru a pierde în greutate sau a menține o greutate sănătoasă.
Exercițiile fizice sunt importante după operație și te pot ajuta să menții un stil de viață sănătos. Cu toate acestea, chiar și cu exerciții fizice regulate, unii oameni au dificultăți în a pierde în greutate sau pot recăpăta o parte din greutatea pierdută în timp.
De aceea, este important să înțelegi că mâncatul excesiv îți afectează eforturile de slăbire.
Consumul de prea multe calorii poate duce la creșterea în greutate; a consuma mai puține calorii decât arzi duce la pierderea în greutate. De fapt, un kilogram de grăsime conține aproximativ 3.500 de calorii.
Cheia este să găsești un echilibru între consumul de alimente suficiente (pentru a oferi energie), limitând în același timp aportul de calorii, astfel încât corpul tău să folosească grăsimile stocate ca și combustibil în loc de noi surse de alimente (care conțin atât carbohidrați, cât și proteine).
În acest fel, nu vei recupera kilogramele pierdute odată ce începi să faci din nou exerciții!
8) Fă ceea ce funcționează pentru tine
Mulți oameni sunt frustrați când încearcă să slăbească și eforturile lor eșuează. Trucul este să găsești ceea ce funcționează pentru tine și să rămâi cu el. Nu renunța dacă o dietă nu face acest lucru - oricum nu poți mulțumi pe toată lumea, așa că nu te da peste cap pentru a încerca să fi ceva ce nu ești. În schimb, concentrează-te pe parcurgerea unor pași mici care să îți ajute sănătatea în general.
Cu alte cuvinte, nu te gândi la pierderea în greutate; mai degrabă gândește-te să fii sănătos.
Și amintește-ți: este în regulă să te răsfeți din când în când!
Am creat un webinar în care afli informații despre cum să slăbești 12 kilograme în 4 luni și cum să îți dublezi veniturile.
Scrie-mi pe e-mail: marian@moveinspirefit.com și primești invitația de a participa la webinar.
Comments