top of page

De ce slăbitul este atât de greu pentru tine dacă lucrezi de acasă și ești plătită bine


Dacă ai încercat vreodată să slăbești, știi cât de greu poate fi. Eu sunt aici pentru a-ți spune că a slăbi nu trebuie să fie greu! Odată ce înțelegi de ce pierderea în greutate este dificilă pentru tine, poți înțelege și cum poți depăși aceste obstacole.

Vei fi mult mai încrezătoare în capacitatea ta de a fi în formă zi de zi, în plus ești o femeie de succes, doar ai nevoie de un echilibru.

Și când se va întâmpla asta? Ei bine, să spunem doar că există lucruri destul de provocatoare care te determină să renunți sau să amâni.

Mai departe vreau să vezi de ce poate să fie greu pentru tine

Acestea sunt motivele pe care le-am găsit pentru tine


1.E prea greu ca să te mobilizezi, nu ai timp și nici chef


De ce este atât de greu să slăbești? Este o întrebare pe care și-o pun mulți oameni. Răspunsul, pe scurt, că nu este ușor. Pierderea în greutate este un proces pe termen lung și nu ceva ce poți realiza peste noapte. Dacă dorești să ai succes în eforturile de slăbire, este important să îți amintești că cel mai important lucru pe care îl poți face este să rămâi răbdător și consecvent cu obiectivele pe care le ai.


2. Ai eșuat cu alte diete de prea multe ori


Când vine vorba de a ține o dietă, nu poți reuși dacă nu încerci. Încercând și eșuând este modul în care înveți din greșeli și devii mai bună în a alege cea mai bună varianță pentru tine. Tu, pentru că deja ești o femeie de succes poți lupta pentru a reuși să ai rezultate.

Sunt sigur că ai auzit că este nevoie de 10.000 de ore de practică pentru ca cineva să devină expert într-un anumit domeniu (sau ceva de genul acesta). Este important să nu renunți la obiectivele tale din cauza unei singure încercări eșuate de a slăbi - trebuie să ai răbdare cu tine însuți!

Nu te descuraja dacă ceea ce a funcționat pentru prietenul sau colegul tău nu funcționează pentru tine. Toată lumea este diferită, așa că organismul fiecărei persoane va răspunde diferit la diete și/sau antrenamentele de exerciții fizice. Dacă o anumită dietă nu a funcționat pentru tine data trecută, nu presupune că nu va funcționa din nou doar din cauza unei greșeli sau a unui eșec pe parcurs; în schimb, continuă să încerci lucruri noi până când ceva se lipește! Sunt sigur că ai investit mulți bani în încercarea ta de a slăbi, însă de ce vrei să renunți tocmai acum?


3. Nu am suficientă voință.


Nimeni nu poate fi bun la toate. Eu nu mă pricep la matematică, dar pot face o pizza bună de la zero, dacă mă ajută soția mea, Raluca. S-ar putea să nu ai suficientă voință pentru a te opri din mâncat, dar s-ar putea să ai destulă energie pentru hobby-ul tău preferat sau pentru proiectul tău de pasiune - oricare ar fi acesta! De aceea ai ajuns ca financiar să ai un echilibru astfel încât să nu mai fie o grijă pentru tine, banii!

De ce îmi este atât de greu să slăbesc? Pentru că nu ai suficientă voință pentru a te determina să nu mai mănânci alimentele care nu sunt bune pentru tine. Ei bine, cam asta este ideea: voința nu se referă doar la mâncare - este vorba despre autocontrol în general. Voința este o resursă limitată, ceea ce înseamnă că, dacă îți folosești toată voința pentru un singur lucru (cum ar fi să rezisti să nu mai mănânci prăjituri), atunci vei reuși.

Dar e greu, și te înțeleg pentru că dacă până acum emoțional mâncarea și prăjiturile au fost ca o scăpare pentru tine, e normal să elimini mai întâi din cantitate.


Pentru a reuși în orice lucru dificil sau provocator - de la a ține o dietă la a învăța să cânți la chitară - ai nevoie de sprijin din partea unor persoane profesioniste care să te ghideze. Prietenii și familia ta te pot ajuta să te responsabilizezi; ei vor ține acele bunătăți tentante departe de ochii tăi cât timp sunt prin preajmă, astfel încât să nu existe tentații în timpul vizitelor lor; și îți vor oferi un feedback sincer despre ceea ce ai făcut până acum. Dacă apare sau nu un progres în atingerea obiectivelor tale, adică dacă ai slăbit sau nu.


4. Iubesc prea mult mâncarea


Oamenii se luptă cu pierderea în greutate din tot felul de motive, dar există unul care este adesea trecut cu vederea: unii oameni iubesc prea mult mâncarea.

Deși poate părea evident că persoanele care mănâncă prea mult și nu fac exerciții fizice în mod regulat ar trebui să slăbească, problema poate fi mai complicată decât pare. A mânca prea mult nu este întotdeauna doar o chestiune de voință - de fapt, multe persoane supraponderale nu fac de fapt o alegere conștientă de a mânca prea mult. În schimb, ei mănâncă inconștient ca răspuns la nevoile emoționale. Mâncarea reprezintă confort și recompensă; este o modalitate de a lega prietenii; este o activitate plăcută care te ajută să te relaxezi după zile stresante sau momente dificile din viața ta.

Dacă te lupți cu greutatea ta, dar nu crezi că acest lucru se aplică în cazul tău - dacă te găsești spunând în mod constant "Nu am nicio idee de ce sunt atât de grasă" sau "Pur și simplu nu mă pot opri din mâncat" - ia în considerare posibilitatea de a discuta cu un profesionist despre alte posibilități pentru lupta ta cu mâncatul emoțional înainte de a te angaja în întregime (și pentru totdeauna) într-un program/dietă.


5. Familia ta nu te susține.


O mulțime de oameni consideră că sprijinul familiei lor este foarte util în eforturile lor de pierdere în greutate. Membrii familiei pot fi o sursă excelentă de motivație și te pot ajuta, de asemenea, să îți stabilești obiceiuri alimentare sănătoase sau te pot sprijini dacă decizi să începi să faci exerciții fizice în mod regulat.

Cu toate acestea, uneori, membrii familiei fac mai dificilă pierderea în greutate. Dacă mama sau tatăl tău îți spune în mod constant cât de mult le lipsește cum erai cândva, acest lucru poate provoca stres și te poate împiedica să slăbești. S-ar putea chiar să te descurajeze sau să îți critice noile alegeri privind stilul de viață - ceva de care nimeni nu are nevoie atunci când încearcă să devină mai sănătos!

Dacă acest lucru se întâmplă în viața ta, amintește-ți de ce este important ca toți cei din familie să susțină împreună această schimbare!


6. Nu mă simt bine: M-am îngrășat pentru că sunt deprimată și mă face să mă simt mai bine, chiar dacă nu este sănătos.


Depresia este o boală mintală gravă care te poate face să iei în greutate, dar nu este singurul motiv. Este posibil să te confrunți cu o tulburare mintală precum depresia și să fi luat kilograme din această cauză, dar nu uita că a avea depresie nu înseamnă că trebuie să te lași pradă și să te îngrași.

Depresia poate fi tratată, așa că nu te gândi că obezitatea ta este inevitabilă sau că se datorează unui fel de defect de caracter. Obținerea de ajutor îți va permite să abordezi deodată atât problemele de sănătate, cât și cele psihice - iar acest lucru îți va oferi șanse mai mari de a slăbi pe termen lung dacă încerci să le abordezi separat.


7. Am luat în greutate: Sunt prea puțin în formă pentru a începe să fac exerciții fizice.


Dacă ai fost inactivă pentru o vreme, nu-ți face griji! Vestea bună este că pierderea în greutate și a reveni la o formă fizică se poate întâmpla prin progres.

Vestea proastă este că: cu cât amâni momentul de a începe să faci sport, cu atât mai greu va fi să rămâi motivată în timp. Dacă acest lucru sună ca și cum ar putea descrie situația ta actuală, există încă lucruri pe care le poți face chiar acum pentru a începe să adopți un stil de viață mai sănătos - și te voi ajuta cu câteva sugestii mai jos.

Cel mai bun mod de a începe să faci exerciții fizice este să faci ceva care este plăcut și care se potrivește în rutina zilnică - chiar dacă este vorba doar de o plimbare prin cartier sau de câteva exerciții de stretching în timp ce te uiți la televizor după serviciu. Atâta timp cât te face săî ți dorești să continui, atunci asta este ceea ce contează cel mai mult! Nu ai nevoie de niciun echipament sau antrenament special; chiar și doar o plimbare rapidă în aer liber de trei ori pe săptămână poate ajuta la întărirea oaselor, a mușchilor și a articulațiilor, îmbunătățind în același timp sănătatea inimii prin exerciții aerobice (cunoscute și sub numele de cardio).


8. Nu sunt în formă: Să mănânci mai puțin și să te miști mai mult este mai ușor de spus decât de făcut și toată lumea știe asta, așa că de ce să te obosești?


Acest lucru este absolut adevărat. Când nu ești în formă, este foarte greu să te miști mai mult și să mănânci mai puțin. Poate că ai auzit că pierderea în greutate poate fi la fel de simplă ca și cum ai arde mai multe calorii decât consumi, dar nu așa funcționează pentru majoritatea oamenilor.

Adevărul este că: pierderea în greutate necesită timp și efort, dar asta nu înseamnă că trebuie să se simtă ca o muncă atunci când o faci! Trebuie doar să găsești activități care sunt distractive pentru tine - chiar dacă nu fac parte din rutina ta "obișnuită" de exerciții fizice - și apoi să le urmezi în mod constant până când devin parte din rutina ta zilnică.


9. Dacă nu-mi dau seama de asta și nu slăbesc, atunci voi fi singură pentru totdeauna, pentru că nimeni nu vrea să fie cu cineva care este gras.


Știu la ce te gândești: "Nu poți controla ce cred ceilalți." Dar poți controla ceea ce simți despre tine. Și asta este ceea ce contează. Pentru că, dacă vrei să slăbești, atunci slăbirea este singura cale pentru ca acest lucru să se întâmple! Poți să slăbești între 12-30 de kilograme - este nevoie doar de timp și de efort (și poate de ajutor din partea prietenilor). Dar, în cele din urmă, după toată această muncă... vei găsi pe cineva care să te iubească pentru ceea ce ești!

Calea spre pierderea în greutate are o mulțime de obstacole, dar le poți depăși cu o persoană care te poate ghida să reușești

Există o mulțime de motive pentru care s-ar putea să îți fie greu să slăbești. Una dintre cele mai mari bariere este ideea că trebuie să faci totul de unul singur. Acest lucru poate fi valabil mai ales atunci când încerci să faci o schimbare de stil de viață sau dacă dorești ca prietenii și familia să te susțină în eforturile tale de a slăbi. Dar adevărul este că schimbarea obiceiurilor necesită timp și efort - mult mai mult decât își dau seama majoritatea oamenilor!

Nu vei putea să te ții de un program de exerciții fizice sau de un plan de dietă dacă nu există nimeni în jur care să înțeleagă cum este să lupți în fiecare zi cu aceleași bătălii (și să câștigi). Să găsești o persoană care să te ghideze să slăbești și care înțelege de ce este greu pentru tine, face toată diferența în ceea ce privește succesul sau eșecul eforturilor tale.


Concluzia

Poți s-o faci! Nu ești singură, iar noi suntem aici pentru a te ajuta. Există multe persoane care au reușit să slăbească Unul dintre cele mai importante lucruri este să faci pași mici despre care ști că vor avea succes. Dacă te concentrezi pe realizarea unor schimbări pozitive în viața ta, atunci aceste schimbări vor conduce în mod natural spre o greutate corporală mai sănătoasă în timp. Mult noroc!


Programează-te la o întâlnire de consultanță prin care să afli cum te putem sprijini!


bottom of page